Chybí vám plán na víkend? Možná pomůže Bardotka, Velký bejček a lázně

OKRES – Slavnostní zahájení lázeňské sezóny v Jeseníku letos ozvláštní historický vlak Českých drah. Souprava vyrazí v sobotu 14. května z Olomouce, projede přes Zábřeh, Hanušovice a zacílí do lázeňského města. Vagóny potáhne mašinka Bardotka a parní stroj Velký bejček.

Návštěvu lázeňského města mohou výletníci spojit s unikátním zážitkem. Foto: archiv

„Zvláštní vlak bude doprovázen historickými postavami Vincence Priessnitze s chotí v dobových kostýmech. Po krátkém přivítání na nádraží v Jeseníku se můžou návštěvníci vypravit do léčebných lázní, kde bude připraven bohatý program,“ uvedla Vanda Rajnochová, mluvčí Českých drah. Do vlaku se dostanou jen cestující s předem zakoupenou jízdenkou, které se prodávají na pokladnách ČD. 

Bardotku vystřídá Velký bejček

Z Olomouce potáhne historické vagony lokomotiva Bardotka, v Zábřehu se pak vymění za parní mašinu Velký bejček. Jde o historický stroj, který v minulosti vznikl v počtu 231 kusů. Dodnes se dochovalo jen několik exemplářů.

„Než se parní vlak vydá na zpáteční cestu do Olomouce, uskuteční ještě jízdu z Jeseníku do stanice Lipová Lázně a zpět,“ dodala Rajnochová. Slavnostní zahájení lázeňské sezóny proběhne v areálu Priessnitzových lázní ve 14 hodin. O půl osmé večer začne koncert Olgy Lounové.

 

Program oslav 200. výročí založení léčebných lázní v Jeseníku:




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit