Šéf fotbalového Šumperka: Všichni doufáme, že mužstvo jako celek udělá progres a bude to vidět

ŠUMPERK – Fotbalový Šumperk nehodlá měnit kurz kormidla, který funkcionářský tým nastavil před několika lety. V divizním áčku se s verbováním nových tváří nepočítá, posádku vlajkové lodi budou i nadále tvořit hlavně místní borci.

Trenér Opravil míní sázet na šumperské odchovance. Jedním z nich je Miroslav Podhorný (v popředí). Foto: Petr Fišer

„Jestli přijde někdo odjinud, tak spíše až v létě. Odvetnou část chceme zvládnout s kádrem patnácti hráčů do pole a dvěma brankáři. Kostra bude i tentokrát postavená na našich odchovancích. Všichni doufáme, že mužstvo jako celek udělá progres, co bude vidět,“ nezastírá Ladislav Šabo.

Není kde brát

Šéf klubu by se vhodnému doplnění nebránil. „Jenže ono pořádně není kde brát. Když si vyhlédneme potenciální posilu v nižších soutěžích, daný jedinec většinou nemá zájem. Kolikrát proto, že se mu nechce podstupovat častější tréninkový dril. Když zájem projeví, může se později ukázat, že na divizi nestačí. A tahat k nám někoho z Otrokovic? Nebo z ještě větších dálek? Někoho, kdo u nás ještě nekopl do balónu a nebojí si říct o nemalé peníze? To by nedělalo dobrotu. Všechny ostatní by musel převyšovat minimálně o třídu,“ vysvětluje Šabo.

Moc nadějně to nevypadá ani s ropovodem, jenž vede do Olomouce. „Sigma chce svoje béčko posunout do druhé ligy a do přípravy obou mužských týmů povolala přes padesát hráčů. Chce mít dostatečně široké kádry k tomu, aby naplnila své cíle a ambice,“ odhaluje šumperský předseda.

Nimrichtr je zpátky

Podle něj úroveň divize každým rokem klesá. „Když si vybavím, kdo ji hrával v minulosti a kdo v ní nastupuje dnes, tak je to v nejednom případě veliký rozdíl. Že jdou prakticky všechny soutěže po stránce výkonnosti a kvality dolů, by v budoucnu mohla být naše výhoda,“ věří Ladislav Šabo. 

Hlavního kouče Zdeňka Opravila, který během zimní přípravy cepuje své svěřence čtyřikrát týdně, potěšily tři návraty. Vojtěch Simon se popere o šanci po ukončeném hostování ve Velkých Losinách. Někdejší kapitán Jan Nimrichtr zatoužil po lepší divizní společnosti poté, co si „odskočil“ zpátky do mateřského Postřelmova. K dispozici je opět i Miroslav Podhorný. Útočně laděného forvarda v minulém období vyřadilo ze hry nepříjemné zranění.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava