DISKUZE: V Šumperku má vyrůst KFC. Bezdomovce čekají těžké časy

ŠUMPERK – V Šumperku možná vyroste nová pobočka KFC. Má jít o první takovou službu v celém okrese. Záměr budí kontroverze. Fastfood má stát u vlakového nádraží poblíž viaduktu na místě, kde dnes Armáda spásy provozuje denní centrum pro lidi bez domova. Zařazení tohoto objektu na seznam nemovitostí určených k prodeji schválilo ve čtvrtek 10. září šumperské zastupitelstvo.

Mezinárodní řetězec KFC má zájem zřídit provozovnu v Šumperku poblíž vlakového nádraží na křižovatce "u viaduktu". Foto: archiv

„S Armádou spásy jsme se k tomu opakovaně sešli. Paní místostarostka se snaží zajistit jiný vhodný objekt, kde by Armáda spásy mohla tuto službu pro lidi bez domova provozovat,“ uvedl starosta Šumperka Tomáš Spurný. 

Příznivci záměru vidí jeho přínosy jasně – fastfood bude ležet hned vedle hlavního tahu městem, navíc v blízkosti moderního přestupního terminálu.

Bumerang, který se vrátí

Zrušení denního centra pro bezdomovce může ve městě vyvolat nežádoucí sociálně patologické jevy. „Potíže můžou nastat hlavně v zimních měsících, kdy lidé bez domova mohou hledat zázemí v obchodech, na nádražích nebo i v čekárnách lékařů,“ upozornila Alena Krejčí, ředitelka šumperské Armády spásy.

Šance na nalezení náhradní budovy, kde by charita mohla denní stacionář provozovat, je téměř nulová – ta současná se hledala několik let.

JAKÝ MÁTE NÁZOR NA PRODEJ MĚSTSKÉHO OBJEKTU PRO STAVBU KFC? DISKUTUJTE POD ČLÁNKEM.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava