Na jihu Čech vybuchla volejbalová bomba, k překvapivému odpalu přispěl šumperský odchovanec Marek Perry

FRÝDEK-MÍSTEK, ŠUMPERK - V jihočeském Táboře vybuchla velká volejbalová bomba. I když s podceňovaným beskydským týmem nikdo nepočítal, parta z Frýdku-Místku všem vytřela zrak. Ve vítězném dresu šampionů slavil překvapivý triumf ve finále Českého poháru také šumperský odchovanec Marek Perry.

Odchovanec šumperského volejbalu Marek Perry je letošním vítězem Českého poháru. Foto: fb

Cesta šestadvacetiletého univerzála do elitní české soutěže nebyla jednoduchá. Našlápnuto do ní měl v Brně, kde ji okusil už jako junior. “Jenže mě v devatenácti letech zastavily vyhřezlé ploténky. A pak už jsem příležitost nedostal,” posteskl si šestadvacetiletý dlouhán, jemuž k pokoření dvoumetrové výšky schází jen dva centimetry. 

Z Volejbalu Brno přešel do brněnské Tesly a Sokola Bučovice. Pořád však pomýšlel na extraligu. Další šance se dočkal s pomocí předsedy a nynějšího trenéra Beskyd Michala Provazníka. Cítil od něj důvěru, kterou potřeboval. “Vyzdvihnout musím i svého kondičního trenéra Radima Hrušku. Posunul mě tam, kde jsem teď.” 

Jen ty nejvyšší cíle 

Perryho cíle pokaždé směřovaly vysoko. Dopředu jej hnala extraligová touha. “Vždycky jsem byl ambiciózní, vždycky jsem chtěl hrát ten nejlepší volejbal. I proto jsem šel ze Šumperka na střední školu do Brna. Bohužel jsme se zranil. Teď už vím, jak ovládat svoje tělo a co potřebuju. Konečně můžu hrát naplno.” 

Nenechte se zmást. Ač má jeho příjmení zahraniční kořeny, o žádného cizince se nejedná. Je to Moravák jako poleno. „Občanství mám dvojí. Anglické a české,“ pousmál se. „Otec je Angličan. V Anglii jsem se narodil a žil tam do sedmi let. Potom jsme se s celou rodinou přestěhovali do Šumperka.”  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava