Smutný výsledek policejní akce: polovina řidičů neví, jak správně jezdit autem

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Srážku dvou motorkářů, nepoctivého řemeslníka, krádež, další podvod přes internet a také se policisté vydali zkontrolovat řidiče.

Přestupku se během kontrolní akce dopustila více než polovina řidičů. Foto: pčr

Přestupku se dopustila polovina řidičů

ŠUMPERK – Policejní akce na kontrolu řidičů motorových vozidel vypukla v úterý 2. července. Policisté na Šumpersku prověřili 45 vozidel, přičemž zjistili 23 přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení maximální povolené rychlosti.  

Banka se za banku jen vydávala 

ŠUMPERK – O šestadvacet tisíc korun přišel muž ze Šumperska, který se přihlásil na podvrženou stránku internetového bankovnictví. K jeho obhajobě nutno dodat, že stránku mu nabídl solidní vyhledávač a web vypadal přesně tak, jak originální stránky bankovní společnosti. Po zadání přihlašovacích údajů mu z účtu zmizelo 26 tisíc korun.

Nasliboval, neplnil 

ŠUMPERK – Dát za dvě role lepenky a pár tabulí plechu 100 tisíc korun je opravdu pech. A přesně tohle se stalo muži ze Šumperka, který na policii přišel oznámit podvod. Došlo k němu tak, že se před rokem domluvil s pokrývačem na opravě střechy, načež řemeslníkovi zaplatil zálohu, dočkal se však pouze výše zmíněného materiálu. To bylo také naposledy, co se pokrývač objevil. Od té doby žádnou práci neodvedl, ačkoli podle smlouvy měl všechno dokončit do letošního května.

Ukradl notebook a bundy 

ŠUMPERK – Do prodejny na náměstí Míru v Šumperku se na přelomu minulého týdne vloupal zloděj. S sebou si odnesl notebook a dvě bundy. Celkem tak majiteli způsobil škodu za 14 tisíc korun.

Motorkář srazil motorkáře 

HANUŠOVICE – K vážné nehodě mezi dvěma motorkáři došlo v sobotu 29. června v Hanušovicích. V zatáčce se tam čelně srazili dva motorkáři. Oba se při nehodě zranili a na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranky.

VIDEO: V Mohelnici tekla krev

MOHELNICE – Krajské kriminálce se podařilo vypátrat pachatele vraždy sedmatřicetileté ženy, ke které došlo včera v neděli 30. června v Mohelnici. K mordu se přiznal o pět let starší muž. Bývalý přítel oběti zřejmě neunesl tíhu rozchodu a ženu napadl nožem. Vraha policisté dopadli následujícího dne u Mírova. Tragédii případu podtrhuje fakt, že zabitá žena i její vrah spolu měli nezletilého syna. Více informací ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj