Za krádež rohlíků dva roky vězení

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Další podvod přes internet, dopravní nehody, zakázanou výrobu drog, nepoctivého řidiče nebo bizarní krádež v Bohutíně, kde se do obchodu vloupal milovník pečiva.

Z celého širokého sortimentu bohutínského obchodu zloděje zajímaly pouze rohlíky a chleba. Foto: Rejdakce

Hladový zloděj ukradl rohlíky

BOHUTÍN – Asi hodně velký hlad musel mít zloděj, který se ve středu 10. května vloupal do prodejny potravin v Bohutíně. Jediné, co si s sebou odnesl byly dvě pekařské přepravky, kde bylo šest chlebů a čtyřicet rohlíků. Pachateli teď hrozí dva roky vězení.  

Opilý řidič na sebe sám upozornil

ŠUMPERK – Podivným stylem jízdy na sebe upozornil devětapadesátiletý řidič v Šumperku. Hlídka policie se proto jeho vozidlo rozhodla zastavit a při dechové zkoušce naměřila řidiči 1,85 promile alkoholu v dechu. Opilému Šumperanovi teď hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a až jeden rok vězení.  

Náklaďák zezadu narazil do škodovky

SOBOTÍN – Devětapadesátiletý řidič náklaďáku chyboval v úterý 9. května na silnici u Sobotína. Zezadu se „nalepil“ na před ním jedoucí škodovku. Když její řidička začala zpomalovat, kamióňák nestihl zabrzdit a do osobního auta zezadu narazil. Zraněná žena skončila v nemocnici a celková škoda se vyšplhala na 330 tisíc korun.  

Nepoctivý řidič se spálil v Kopřivné 

KOPŘIVNÁ – Až dva roky může strávit za mřížemi třiačtyřicetiletý muž, kterého kontrolovala policejní hlídka v Kopřivné. Při lustraci řidiče vyšlo najevo, že za volantem nemá co dělat – okresní soud mu totiž zakázal řízení na pět let. Porušením zákazu se ignorant dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí.  

Další podvod jako přes kopírák 

ŠUMPERK– Oblíbená finta internetových podvodníků tentokrát zabrala na devětačtyřicetiletou ženu ze Šumperka. Ta se přes web pokoušela prodat kávovar. Na inzerát zareagoval údajný zájemce s tím, že si zboží přeje zaslat přes Zásilkovnu a ženě pak poslal odkaz na přepravní společnost. Jenže web byl falešný, což žena zjistila až poté, co na něm vyplnila údaje ke svému bankovnímu účtu, ze kterého jí následně zmizelo devět tisíc korun.  

Drogy vyráběli ve velkém. Teď jim hrozí 18 let vězení

OKRES – Zhruba osmnáct kilogramů pervitinu vyrobili tři muži z Olomouckého kraje. Stopa jejich rozsáhlé trestné činnosti vede i na Šumpersko. Zdejší policisté na případu začali pracovat už vloni v říjnu, pak si vyšetřování převzala krajská kriminálka. Více jsme se dočtete ZDE.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava