Drogy vyráběli ve velkém. Teď jim hrozí 18 let vězení

OKRES – Zhruba osmnáct kilogramů pervitinu vyrobili tři muži z Olomouckého kraje. Stopa jejich rozsáhlé trestné činnosti vede i na Šumpersko. Zdejší policisté na případu začali pracovat už vloni v říjnu, pak si vyšetřování převzala krajská kriminálka.

Tablety s pseudoefedrinem, který se používá na výrobu pervitinu. Policie je našla při domovní prohlídce zadržených mužů. Foto: PČR

„Trojice mužů působila nejen na území Česka, a to zejména v Olomouckém kraji v okrese Olomouc a Šumperk, ale také v Polsku. V organizované skupině měl každý ze členů svou dílčí úlohu a svým částečným jednáním přispěl k výrobě metamfetaminu, a to ve velkém rozsahu,“ uvedl Libor Hejtman, mluvčí policie. 

Výrobci drog skončili ve vazbě

Výrobce drog kriminálka zadržela na konci dubna. Předcházelo tomu několik domovních prohlídek, při kterých se našly pomůcky pro výrobu pervitinu včetně samotné drogy.

„Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět ke vzetí všech mužů do vazby, který soud akceptoval a poslal je za mříže. Obviněným hrozí tresty odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodal Hejtman.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava