Zloděj okradl ženu o více než milión korun. Přemlouval ji čtyři hodiny

ŠUMPERK – Možná dosud největší internetový podvod šetří šumperská policie. Muž okradl ženu ze Šumperska o jeden milión a tři sta padesát tisíc korun. Zneužil k tomu jejího internetového bankovnictví.

Pachatel ženu přesvědčil, aby si do mobilu a počítače nainstalovala různé aplikace a zaslala mu kopii osobního dokladu. Foto: archiv

„Žena zareagovala na nabídku nákupu investic společnosti ČEZ. Kontaktoval ji muž, který s poškozenou komunikoval čtyři hodiny a během rozhovoru ženu přesvědčil, aby si do mobilu a počítače nainstalovala různé aplikace a zaslala mu kopii osobního dokladu,“ uvedla k případu podrobnosti mluvčí policie Miluše Zajícová.  

Když žena všechny instrukce provedla, nestačila se divit. Z účtu jí rychle začaly mizet peníze, podvodník si navíc pod jejím jménem zřídil úvěr na skoro 740 tisíc korun – peníze pak převedl do zahraničí.  

Stále stejný scénář 

Popisovaný případ je výjimečný jen výší vzniklé škody. Jinak se od ostatních neliší ničím. Podobných internetových podvodů teď policisté řeší desítky. Pachatelé přitom používají stále stejný scénář – oběti lákají hlavně na investice nebo kryptoměny. Lidem vnutí instalaci aplikací pro vzdálený přístup do počítače, vylákají od nich hesla k internetovému bankovnictví a následně je připraví o úspory.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava