Radnice má problém. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže smetl výběrko na kulturák

ŠUMPERK, PRAHA – Šumperská radnice podle všeho chybovala, když z výběrového řízení na projekt opravy kulturního domu vyloučila společnost DigiTry Art Technologies. Místo toho zakázku svěřila firmě Atelier 38, která ale nabídla dvakrát vyšší cenu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) teď rozhodnutí města zrušil.

Bývalé vedení šumperské radnice chtělo podávat trestní oznámení na novináře, kteří psali o pochybnostech kolem výběrového řízení na projekt domu kultury. ÚOHS tyto pochybnosti nyní potvrdil. Ilustrační foto: archiv

„Podle nás zadavatel transparentně neodůvodnil vyloučení uvedeného dodavatele kvůli neobjasnění mimořádně nízké nabídkové ceny,“ zdůvodnil rozhodnutí ÚOHS jeho tiskový mluvčí Martin Švanda. 

Kauza projektu na rekonstrukci kulturáku odstartovala letos v létě. Vyšlo najevo, že firma Atelier 38 získala zakázku za 21 miliónů korun, zatímco konkurenční a mnohem levnější nabídku firmy DigiTry Art Technologies městští radní ze soutěže vyřadili. 

Město se odvolalo 

Zřejmě ještě bývalé vedení radnice, respektive jeho právní zastoupení, se proti rozhodnutí úřadu odvolalo. „Zadavatel podal proti prvostupňovému rozhodnutí rozklad, o kterém nyní rozhoduje předseda ÚOHS,“ dodal mluvčí Švanda. Šumperský rej se celou kauzou podrobněji zabýval ve dvou článcích. 


Bývalý starosta Tomáš Spurný oznámil v srpnovém vydání Šumperského zpravodaje informaci o podání trestního oznámení na novináře, kteří upozornili na pochybnosti kolem výběrového řízení. Foto: www.sumperk.cz 






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava