Na Šumpersku kvílely brzdy a skřípaly plechy

Z POLICEJNÍ LINKY – Co řešili v uplynulých dnech policisté? Dopravní nehody a také vloupačky. Nastala sezona kutilských prací, a tak se ve velkém krade nářadí. O drahé nástroje přišli například dělníci, kteří pracují na stavbě železniční zastávky v Novém Malíně.

Nehoda v Mohelnici si vyžádala jedno zranění a nemalou finanční škodu. Foto: PČR

Řidič nedobrzdil v Mohelnici 

MOHELNICE – K čelnímu střetu dvou aut došlo 17. května v Mohelnici. Řidič Hyundai IX35 tam při dobržďování před ním jedoucího vozu dostal smyk a přejel do protisměru, kde se střetl s peugeotem. Nehoda si vyžádala jedno zranění a škodu za 135 tisíc korun. Dechové zkoušky byly u řidičů negativní.  

Vandal poškodil BMW 

ŠUMPERK – Škodu za 50 tisíc korun způsobil vandal, který někdy v době od 8. do 17. května poškrábal lak na BMW 450D. Auto stálo zaparkované ve Finské ulici v Šumperku. Pachateli hrozí v případě dopadení obvinění z trestného činu poškození cizí věcí.  

Zloděj vykradl garáž v Zábřeze 

ZÁBŘEH – Spoustu strojů a nářadí si odnesl z garáže v Zábřehu zloděj, který se do ní vloupal mezi 15. a 18. květnem. Majitel postrádá třeba svářečku, aku vrtačku, rázový utahovák, horkovzdušnou pistoli nebo flexu. Pachatel si odnesl kořist v součtu za 16 tisíc korun. V případě dopadení mu hrozí dvouletý kriminál.  

Další nehoda mezi Šumperkem a Bratrušovem 

ŠUMPERK, BRATRUŠOV – Silnice mezi Šumperkem a Bratrušovem patří mezi častá místa dopravních nehod. K další, na které se podílel kromě vysoké rychlosti také alkohol, se odehrála 17. května dopoledne. Osmadvacetiletý řidič tam skončil mimo silnici, policisté mu v dechu naměřili půl promile alkoholu. Bouračka se obešla bez zranění, na autě vznikla škoda za 80 tisíc korun.  

Peugeot nedal přednost 

BUKOVICE – Devětadvacetiletý řidič Peugeotu 106 nedal v pondělí 16. května v Bukovicích přednost Škodě Octavia. Následkem byl střet obou vozidel, který skončil zraněním řidiče škodovky. Oprava poničených aut vyjde na 40 tisíc korun. Viník nehody dostal od policistů pokutu.  

Dělníci přišli o lžíce  

NOVÝ MALÍN – O vrtačku, brusky, bourací kladivo a zednické lžíce přišli dělníci, kteří pracují na stavbě železniční zastávky v Novém Malíně. Věci jim ukradl zloděj ze stavební buňky, přibližnou dobu krádeže určili vyšetřovatelé mezi 4. a 14. květnem. Hodnota odcizených věcí byla 66 tisíc korun.  

Feťák naboural policejní vůz

BLUDOV, POSTŘELMOV – Hlídky celní správy i policie pronásledovaly v pátek 13. května večer ujíždějící vůz mezi Bludovem a Šumperkem. Auto řízené jednatřicetiletým mužem nakonec havarovalo a skončilo v oboře. Při havárii se zranila spolujezdkyně z pronásledovaného auta. Řidič měl pozitivní test na drogy. Celý článek ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava