Divoká policejní honička: zfetovaný řidič skončil v oboře, partnerka v nemocnici

BLUDOV, POSTŘELMOV – Hlídky celní správy i policie pronásledovaly v pátek 13. května večer ujíždějící vůz mezi Bludovem a Šumperkem. Auto řízené jednatřicetiletým mužem nakonec havarovalo a skončilo v oboře. Při havárii se zranila spolujezdkyně z pronásledovaného auta. Řidič měl pozitivní test na drogy.

Při nehodě se zranila spolujezdkyně z pronásledovaného vozu. Celkem v něm jeli čtyři lidé. Foto: PČR

„Dalším šetřením pak policisté zjistili, že muž neměl za volantem co dělat, protože nevlastní žádné řidičské oprávnění, a navíc má soudem vyslovený zákaz řízení až do srpna roku 2033. Policisté jej zadrželi a umístili do cely,“ dodala policejní mluvčí Marie Šafářová.   

Pozitivní test na amfetamin

Celní správa se v regionu snažila odhalit auta, která přepravují neproclené zboží – minerální oleje nebo například tabákové výrobky. Řidič na výzvu celníků k zastavení nereagoval, sešlápl plny a ujížděl z Bludova přes Bludoveček směrem na Šumperk. Z opačné strany pak vyrazili policisté, aby mu nadjeli. Když se jim pronásledovaný řidič snažil vyhnout, narazil do policejního auta a pak vyjel do oplocené obory.

„Řidič měl pozitivní test na amfetamin. Případ zatím řešíme pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodala Šafářová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava