Z policejní linky 42. týden – Místo jawy má plnou hlavu starostí

Opilé řidiče, podvodníky i zloděje zadrželi v uplynulých dnech policisté v našem regionu. Co přesně a kde řešili?

Na vysněnou motorku čekal marně

ZÁBŘEH – O část úspor přišel devětatřicetiletý muž ze Zábřežska. Na internetovém bazaru se mu zalíbila Jawa 500, kterou prodejce nabízel za 5 500 euro. Na prodeji se oba muži domluvili s tím, že platba proběhne předem. Poté, co zájemce peníze zaplatil, s ním prodejce přestal komunikovat a obnos nevrátil. Policie na případu pracuje kvůli spáchání trestného činu podvod.  

Muž okradl důvěřivé investory o statisíce korun 

OKRES - Škodu za 930 tisíc korun způsobil podvodník, který několik lidí z Jesenicka, Šumperska a Prahy zlákal na investice do trhu s ojetými auty. Sliboval dvacetiprocentní zhodnocení, investoři ale nedostali ani korunu. 

„Pachatel lidem nevrátil ani vložené finanční prostředky. Nabídku k investování podvodník zveřejnil na sociálních sítích. Policistům se ho podařilo vypátrat – jde o sedmadvacetiletého muže ze Zlínska,“ uvedla Marie Šafářová, mluvčí policie.

První z objasněných případů se odehrál už v roce 2018, postupně kriminalisté odkryli další. Peníze od důvěřivých lidí použil podvodník pro vlastní potřebu. „V případě prokázání viny hrozí pachateli až pět let odnětí svobody nebo peněžitý trest,“ dodala Šafářová.

Opilá žena ujela od nehody  

ZÁBŘEH – Přes dvě promile alkoholu naměřili policisté třiačtyřicetileté řidičce, která v pátek 15. října nabourala do dalšího vozidla a z místa nehody ujela. Řidič poškozeného vozu na nic nečekal, a ženu začal pronásledovat. Během jízdy informoval o nehodě policisty, kteří motoristku zadrželi v Zábřeze. Na místě přišla o řidičák a teď jí hrozí až tři roky vězení. Bouračka si vyžádala škodu za 40 tisíc korun a obešla se bez zranění.  

Cyklisté přišli o kola 

ŠUMPERK – Hned dvě kola ukradl zloděj z kóje domu v Nemocniční ulici v Šumperku. Ke krádeži došlo v době od 5. do 16. října. Majitel bicyklů vyčíslil škodu na devět tisíc korun.  

Muž s opicí do cíle nedojel 

ŠUMPERK – Dalšího šoféra pod vlivem alkoholu zastavili policisté v neděli 17. října ráno v Šumperku. Muž jel fábií v ulici M. R. Štefánika. Při silniční kontrole mu hlídka naměřila 1, 44 promile alkoholu.  

Obří zpronevěra na myčce v Šumperku. Věc řeší policie 

ŠUMPERK - Kriminalisté odkrývají rozsáhlý případ zpronevěry, k němuž mělo dojít v letech 2018 a 2019 na jedné z myček v Šumperku. Zaměstnanec společnosti tam měl ve spolupráci s externím pracovníkem účtovat firmě mytí vozidel, která tuto službu nikdy nevyužila. Podvodníci si tak přišli na více než milión korun. Celý článek ZDE.





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit