Městská policie má nového velitele. Skončil radní města

ŠUMPERK – Novým ředitelem Městské policie Šumperk se stal Martin Pelnář. Jde už o několikátou změnu ve vedoucí funkci městských strážníků za poslední roky. Pelnář je bývalý voják, manažer a současně velitel roty aktivních záloh.

Martin Pelnář je novým šéfem městských strážníků v Šumperku. Foto: red

„Chci, aby strážníci byli vidět nejen v ulicích, ale například i na městských odborech, kde by mohl hrozit konflikt mezi klientem a úředníkem. Počítáme také s prevencí například ve školách,“ plánuje Martin Pelnář.  

Změna v radě města

Nové složení nemá jen vedení strážníků, ale i městská rada. V polovině ledna se totiž rozhodl rezignovat radní Martin Hoždora, kterého ve funkci vystřídala Yvona Šimková. Jako důvod odstoupení uvedl Hoždora osobní záležitosti a pracovní vytížení. V minulosti byl kritizován za možný střet zájmů, když působil jako radní a zároveň je majitelem stavební firmy, která od města získávala zakázky. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale žádné pochybení neshledal. Martin Hoždora rezignuje také na pozici ve vedení VHZ a na funkci ve správní radě Podniků města Šumperka.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava