Déšť, kroupy, sněhová vánice. Davida Jílka nic nerozházelo, s velkým náskokem vyhrál náročného Wintermana

ZÁBŘEH - Ještě za tmy o půl šesté ráno odstartoval skokem do studené vody devátý ročník extrémního triatlonu Winterman. Už posedmé si náročný závod s pekelnými výzvami střihl David Jílek.

David Jílek se posunul na první místo ve vydařeném cyklistickém soupeření. Z vedoucí pozice už ho nedokázal sesadit žádný ze soupeřů. Foto: Rej

Plavání o délce 8,9 km po proudu Labe zmákl zábřežský triatlet za 1:05 hod., což mu zaručilo průběžné druhé místo. Cyklistická část v délce 180 km, která procházela Národním parkem České Švýcarsko a končila v Lužických horách v resortu Malevil, měla celkové převýšení 3000 m.  

Jílek se činil. Během prvních kilometrů se dostal na vedoucí pozici a systematicky se mu dařilo navyšovat odstup na legendárního Petra Vabrouška. Do depa dojel s rezervou dvanácti minut.  

Protože v první polovině závěrečného maratonu s cílem na Ještědu se jeho náskok na soupeře vyšplhal takřka na čtyřicetiminutového “fóra”, mohl si dovolit zvolnit tempo. Před posledním úsekem v podobě kamenitého stoupání přímo pod lanovkou na samotný Ještěd se potkal se svým supportem, který byl povinný pro každého účastníka. Společně přetnuli cílovou pásku v celkovém čase 11 hodin a 8 minut.  

Krásné, pestré mrazivé 

“Byl to krásný, pestrý a také mrazivý den. S trochu pomalejším ranním plaváním než obvykle, ale stále zvládnutém v solidním tempu. Po cestě jsem schytal několik přeháněk a kroupy, zbytek běžecké trati jsem proto střídal s chůzí. Nač tělo ničit, když to není nutné. Můj support Pepa Přibyl byl bezchybný. Moc mu děkuji. V cíli nás vítalo pravé wintermanské počasí, na Ještěd jsme dobíhali ve sněhové vánici,” ohlédl se zpátky David Jílek. 

Tak jako každý rok putoval výtěžek z nevšedního zápolení na dobročinné účely do dětského Kardio centra Motol. Letos byla částka zaokrouhlena na velmi sympatický jeden milion korun.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava