Basketbalisté jsou zpátky ve druhé lize. Rozjetý vlak vážněji vykolejil až proti silným celkům z Brna

ŠUMPERK - Šumperští basketbalisté jsou zpátky. Kde? Ve druhé lize! Potom, co nenašli konkurenci v nižší soutěži po boku Mohelnice či Postřelmova, se znovu perou o výhry na daleko kvalitnější úrovni. A nevedou si špatně. Po šesti odehraných kolech se drží s padesátiprocentní bilancí na slušném sedmém místě.

Basketbalový Šumperk se v mužské kategorii vrátil tam, kam dlouhodobě patřil. Foto: pixabay

Na úvod v domácím prostředí vyřídili dva soupeře z Ostravy. Ve Frýdku si pro změnu dokázali, že můžou triumfovat také mimo Tyršův stadion. A že to byla bitva. V divokém utkání padlo nadprůměrných 216 bodů! Úctyhodných třiačtyřicet z nich zaznamenal Filip Tůma. Přes dva metry dlouhému pivotu zdatně sekundovaly další opory - produktivní snajpr Šimon Tomeš (34 bodů) a nestárnoucí veterán Zdeněk Wiesner (28). 

Jihomoravané neměli slitování 

Rozjetý vlak ze Šumperka vážněji vykolejil až o víkendu. Oba jihomoravští protivníci neponechali nic náhodě a staronového druholigového účastníka “mydlili” hned od zahajovací čtvrtiny. Hostitelé se chytili stébla pouze v průběhu nedělního střetnutí, kdy se Žabovřeskám přiblížili na hratelný rozdíl pěti košů. Jenže na zlepšený výkon nenavázali a v závěrečném čtvrtém dějství upadli do velké střelecké krize.  

Šance na reparát 

Na první nulové strádání budou chtít zapomenout při dalším domácím dvojboji. Čtvrtý listopadový den je od 18 hodin čekají Vlci ze Žďáru nad Sázavou, v neděli před polednem pak vyzvou dalšího tabulkového souseda. Bude jím nevyzpytatelná Třebíč.  

DOSAVADNÍ VÝSLEDKY 

Šumperk - Hladnov Ostrava 82:65, Šumperk - Slávie Ostravská Univerzita 89:75, Karviná - Šumperk 98:74, Frýdek-Místek - Šumperk 101:115, Šumperk - Černá Pole Brno 70:101, Šumperk - Žabovřesky Brno 56:91. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava