Do Šumperka míří úspěšný divadelní sitkom s Václavem Rašilovem

ŠUMPERK - Originalitu a vtip nabídne další díl série scénických čtení z produkce Monstrkabaretu Freda Brunolda nazvaný Jožka Lipnik je boží člověk a neumí lhát! V hlavních rolích se tradičně představí Václav Rašilov a Eduard Jenický. Nekonečný divadelní komediální seriál, který se hraje nepřetržitě už od roku 2005 a je nejčastěji k vidění na otevřené pražské divadelní scéně Studio Hrdinů, budou mít možnost poprvé zažít i šumperští diváci. Představení proběhne v rámci ART neděle Galerie Jiřího Jílka v sále G-klub.

V roli novináře Jožky Lipnika se divákům představí Václav Rašilov. Foto: dk

„Dobrá zpráva je, že představení je vhodné i pro prvodiváky, kteří neznají předchozí díly. V roli novináře Jožky Lipnika se představí Václav Rašilov, nejslavnějšího německého spisovatele Hermanna Schlechtfreunda ztvární Eduard Jenický. Jak uvedly Divadelní noviny, představení patří k tomu nejzajímavějšímu v naší současné kultuře, ať už máme na mysli zábavnou popkulturu nebo skutečné umění,“ přibližuje představení Hana Písková, ředitelka Domu kultury Šumperk.

"V akční komedii se prý dozvíte vše, co je potřeba vědět předtím, než půjdete přepadnout vaši banku"

Představení, které kritici označili za první sitkom na českých divadelních prknech, se odehraje v neobvyklém čase na neobvyklém místě – v neděli 10. března v 17 hodin v šumperském G-klubu. Hodinu předtím se diváci mohou zúčastnit dernisáže výstavy Jak se naučit létat a debaty s výtvarníky Markétou Hlinovskou a Petrem Faltusem, kterou povede kurátorka Galerie Jiřího Jílka Pavlína Vogelová.

Kapacita akce je omezená. Bližší informace a vstupenky si zájemci mohou zajistit na stránkách www.dksumperk.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava