Welzlování pořádá cestovatelský maraton. Hanák už je vyprodaný

ZÁBŘEH - Zábřežský festival Welzlování nabídne v sobotu 10. února jeden ze svých vrcholů – maraton cestovatelských přednášek s názvem Welzlovi následovníci, během něhož se kino Retro stane mekkou dobrodruhů z celého regionu.

Mimořádný zájem o setkání s Tomášem Hanákem zaznamenali pořadatelé festivalu Welzlování. Foto: zk

V rámci přehlídky se představí desítka cestovatelů, kteří návštěvníky zavedou na čtyři kontinenty naší planety. Na milovníky dálek čeká nejen spousta fotografií a videozáznamů, ale také množství neobvyklých zážitků z cest po Austrálii, západu USA, Saúdské Arábii, Indonésii nebo Čadu.

„Pozvání na náš festival přijal nejen tým studentů zábřežského gymnázia, který se v loňském roce s velkým úspěchem zúčastnil robotické soutěže v australském Sydney, ale i šumperský student Matěj Krč či Mikuláš Horník z Černé Vody na Jesenicku. Domácí cestovatele budou tentokrát reprezentovat manželé Mahdalovi, kteří vloni navštívili Bali, a Ludmila Pohanková s dcerou Kateřinou, jež od roku 2021 pracuje jako lingvistka v africkém Čadu,“ stručně představil přednášející Zdeněk David.  

Přednášky odstartují v 15 hodin, ukončení cestovatelského festivalu se předpokládá o půl desáté večer. Na místě bude zajištěna možnost občerstvení. Návštěvníci, kteří se zúčastní ankety o nejpoutavější přednášku, se mohou těšit na závěrečné losování o ceny. Vstupenku na celou akci si mohou zájemci zakoupit v předprodeji za stokorunu, děti za vstup zaplatí polovinu.

Herec Tomáš Hanák vyprodal Retro

Pořadatelé festivalu Welzlování zaznamenali mimořádný zájem o setkání se známým hercem Tomášem Hanákem, který do programu přispěje cestopisnou one-man-show. Ten dorazí do zábřežského kina ve čtvrtek 8. února, aby zde představil svoje fotografie, a hlavně fascinující příběhy z putování po Kubě. Tu projel křížem krážem na kole a sám.

„Kino je vyprodáno včetně přístavků. Velký zájem o jeden z vrcholů Welzlování nás samozřejmě velmi těší. Těm, na které se nedostalo, můžeme nabídnout řadu dalších zajímavých akcí, stačí se podívat na festivalový program na webových stránkách www.kulturak.info,“ uvedl za pořadatele Zdeněk David.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava