Zločin proti blues. Britští Wille and the Bandits vystoupí poprvé v Šumperku

ŠUMPERK - Britská bluesrocková kapela Wille and the Bandits zavítá v rámci evropského turné do Šumperka. Foyer domu kultury se promění v klubovou scénu ve čtvrtek 8. února.

K tvorbě kapely Wille and the Bandits se vyjadřují například i členové legendárních Status Quo nebo Deep Purple. Foto: dk

Britské kvarteto, které hudební kritici označují za jednu z nejdynamičtějších bluesrockových skupin současnosti a v posledních letech si díky svému stylu vysloužilo přirovnání k legendárním Led Zeppelin, zavítá do Šumperka poprvé.

Blues s prvky rocku, folku a funky

„Členové Wille and the Bandits svou skupinu často prezentují jako „Zločin proti blues“. Z toho by mnohý divák mohl pochopit, že kapela má s blues jen pramálo společného. Je tomu však přesně naopak. Jejich tvorba na základech blues stojí velmi pevně a přistupují k ní se vší důstojností. Netradičním způsobem však do bluesové hudby zasahuje rockovými, folkovými a funky prvky, čímž naopak pramatku všech žánrů posouvá do zcela nových sfér,“ popisuje dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.

Vystoupení kapely, jejíž dráhu pozorují například i členové legendárních Status Quo nebo Deep Purple, se uskuteční v rámci série produkcí s názvem Klub Foyer v předsálí velkého sálu domu kultury ve čtvrtek 8. února od 19 hodin.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava