Klasika Viva nesleví z kvality ani letos. V únoru přivítá aktuálního vítěze Pražského jara

ŠUMPERK - Klasika Viva potěší i letos příznivce vážné hudby špičkovými jmény pozvaných interpretů a atraktivním programem jejich koncertů. V únoru se v Šumperku představí vítěz Pražského jara 2023, v březnu zazní Stabat Mater, v dubnu si přijdou na své fanoušci klavírní hry a v květnu zavítá do podhůří Jeseníků přední představitel české kytarové školy.

Francouzsko-nizozemský violista Sào Soulez Larivière předvede svou mistrovskou hru ve výstavní síni Vlastivědného muzea. Foto: kv

Jako první přivítá Klasika Viva vítěze loňského Pražského jara. Francouzsko-nizozemský violista Sào Soulez Larivière se ve výstavní síni Vlastivědného muzea Šumperk představí 11. února. Jako zastánce rozšiřování violového repertoáru rád aranžuje díla pro svůj nástroj a propaguje soudobou hudbu. Není se co divit, že svou hrou a originálními programy pravidelně uchvacuje publikum.

Sào Soulez Larivière je Rising Star

Vedle Pražského jara získal nejvyšší ocenění také na soutěži v Tokiu a naposledy byl oceněn jako Mladý umělec roku při udílení Mezinárodních cen klasické hudby 2023. Sào Soulez Larivière byl také nominován na ocenění Rising Star organizací European Concert Hall Organization, což mu zaručuje možnost vystoupit v hlavních evropských koncertních sálech. 

Vstupenky na všechny koncerty Klasiky Viva jsou dostupné ZDE. Pro pravidelné návštěvníky je stále otevřen Klub přátel Klasika Viva. Jeho členové mohou díky členské kartičce kupovat vstupenky se slevou až 50 %. Žáci ZUŠ mají na koncerty v klášterním kostele a ve výstavní síni VM vstup zdarma. 






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava