Fanoušci kvalitní kinematografie se mají na co těšit. Filmový klub má nového šéfa i vize

ŠUMPERK - Svěží nový vítr má pozvednout činnost Filmového klubu v Šumperku, který působí pod křídly kina Oko. Pod vedením mladého odborníka na kinematografii Eduarda Špičky se chystá řada novinek. Artové projekce budou mít fundované úvody, připravují se workshopy, projekce pro mládež i atraktivější grafická prezentace programové nabídky.

Plné hlediště není v šumperském kině nic neobvyklého. Lidé chodí nejen na hollywoodské trháky, ale i na přednášky, dokumenty či cestopisy. Nyní se o větší přízeň diváků bude ucházet i filmový klub. Foto: rej

„Novým vedoucím filmového klubu je od ledna Eduard Špička, který působí mimo jiné jako člen poroty Mezinárodního filmového festivalu ve Zlíně. Je také redaktorem magazínu Czechdesign. Nedávno získal i prestižní ocenění v soutěži Model Young Package za obal na víno. Věřím, že se svou invencí podepíše i na grafických materiálech filmového klubu,“ popisuje "mladou krev" šumperské artové scény Kamil Navrátil, ředitel kina Oko. 

Filmový klub začne myslet i na mládež

Projekce filmového klubu se budou odehrávat každou středu. Diváci se tak mohou těšit na 4 až 5 filmů měsíčně s tím, že nově bude do programu zařazen jeden klubový film pro mládež nebo děti.

"Diváci se mohou těšit na úvody a na jaře bych chtěl sestavit pravidelné pětiminutové představení jednoho filmu přizvaným dramaturgem, něco ve stylu Curator's Choice KVIFF s názvem První den s dramaturgem. Výběr filmů budu spojovat například s aktuálními festivaly nebo s širšími společenskými souvislostmi,“ představuje své plány nový vedoucí filmového klubu Eduard Špička.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava