Zábřeh si začne připomínat 770 let od založení města. Rok oslav zahájí novoroční koncert

ZÁBŘEH - Vstup do nového roku 2024 obyvatelům Zábřeha zpříjemní slavnostní novoroční koncert v kostele sv. Barbory pořádaný při příležitosti státního svátku 1. ledna a současně jako oficiální zahájení roku oslav 770 let města. Vystoupí na něm Zábřežský komorní orchestr pod taktovkou Milana Plodka, sólových partů se zhostí houslistka Alžběta Kolčavová, flétnistka Veronika Kolářová a sopranistky Anna a Dorota Kolčavovy.

Slavnostní novoroční koncert rozezní chrám sv. Barbory v Zábřeze. Foto: zk

Koncertní program slibuje hodnotný kulturní zážitek. „Během odpoledne zazní Česká mariánská muzika mistra barokní hudby Adama Michny z Otradovic, část z nejslavnějšího díla Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob nebo suita pro příčnou flétnu, cembalo a smyčce současného anglického skladatele Johna Ruttera. Jeho suita pro smyčce sklidila loni mimořádný ohlas publika,“ připomněl Zdeněk David ze spolupořádajícího domu kultury. 

Po koncertu přípitek

Na sváteční setkání při hudbě naváže neformální novoroční přípitek v Bezručových sadech. „Novoroční koncert bude letos nejen příjemným kulturním zážitkem, ale stane si i první z akcí, kterými si budeme v průběhu roku 2024 připomínat výročí našeho města,“ uvedl starosta František John, pod jehož záštitou se koncert koná.

Vystoupení komorního orchestru má začátek v 16 hodin, vstupné je dobrovolné.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava