SOUTĚŽ: Přijďte zavzpomínat na legendární hity! Nebudou chybět retro kostýmy a barevná hudba

BLUDOV - To nejzásadnější z hudby od 60. let až po 90. léta nabídne G’oldies party. Akce, která připomene hity, tance i atmosféru z mládí generace babiček, dědečků, maminek i tatínků vypukne v sobotu 4. listopadu. První tóny se z reprobeden ozvou v šest hodin večer hodin a na návštěvníky bude čekat sedmihodinový hudební maraton. S REJ.cz můžete hrát o VIP vstupenky.

Pořadatel retro párty Zbyněk Poisl (na archivním snímku uprostřed) se hudbou a zvučením akcí zabývá už desítky let. Na třídní sraz před dvaceti lety sám zkonstruoval aparaturu, aby nabídl spolužákům kvalitnější zvuk.

„V průběhu realizace jsem přišel na to, že řada písniček, které se hrály v 60. a dokonce i v 80. letech, pochází už z let padesátých. Ze 125 skladeb, které jsme zařadili do programu jsou dokonce čtyři z období ještě před rokem 1960. Jde o hodně známé věci, o kterých jsme si mysleli, že patří naší generaci, ale ve skutečnosti je poslouchali už naši rodiče,“ říká Zbyněk Poisl, který je spoluautorem myšlenky G’oldies party a také se ujme role DJ. 

Hudba je spojená s tanečními styly, a tak nelze nepřipomenout bump, který se tančil v 70. letech či brake dance a lambádu, tance osmdesátek. K show patří také světelné efekty, které vytvářejí atmosféru. Takže nebude chybět ani něco, čemu se dříve říkalo „barevná hudba“, tu ale pořadatelé vyšperkovali tak, aby to nejen připomínalo někdejší disko atmosféru, ale aby šlo i o jedinečný zážitek spojený se světelnou show. Kdo chodil v osmdesátkách na diskotéky, tak by se měl na chvíli vrátit zpět do éry diska a stroboskopů.

Velká hudební retro show v Bludově je určená všem generacím. Svoje hity zde najde i mladší generace, řada skladeb se i dnes hraje na diskotékách. I když si mládež myslí, že jde o písničky jejich doby, jde často už o cover verze hudby předchozích dekád.

Sedm hodin hitů

„První seznam písniček pro G´oldies party čítal více než 700 skladeb! Tento počet bylo nutné drasticky zredukovat. Jistě by bylo možné program naplnit zcela jednoduše: The Beatles, Bee-Gees, The Smokie, ABBA, Boney M, Olympic, Elán, Katapult, Gott, Vondráčková, Zagorová, Neckář. Jenže tím bychom moc originální nebyli. Takže své písničky také zazpívají Eva Olmerová, Judita Čeřovská, Lilka Ročáková, Vlaďka Prachařová, Pavel Sedláček, Jana Robbová, Valerie Čižmárová a mnoho dalších!“ přibližuje dramaturgii večera Zbyněk Poisl.

Z každého roku byly vybrány čtyři skladby, což celkem čítá na sedm hodin hitů jak českých, tak i světových od více než stovky interpretů.

Předprodej a rezervace vstupenek probíhá v kanceláři KD Bludov. Cena lístku v předprodeji činí 200 korun, na místě pak vstupné podraží o padesátikorunu.

Dobový dress code pořadatelé vítají.

SOUTĚŽ

Hrajte s Rejem o 2x dvě VIP vstupenky na G’oldies party v Bludově. Stačí, když pošlete správnou odpověď a budete mít špetku štěstí při losování. Dva výherce, kteří získají každý po dvou VIP vstupenkách, zveřejníme ve středu 1. listopadu pod tímto článkem.

Jaký tanec byl hitem v 70. letech 20. století?

a) Twist

b) Loco-Motion

c) The Bump

Odpovědi posílejte jako SMS ve tvaru ODPOVĚĎ, JMÉNO, BYDLIŠTĚ na číslo 605 854 541. (Cena zprávy odpovídá vaší standardní SMS.)

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE:

Dvě VIP vstupenky na G’oldies party v Bludově vyhráli Veronika Cikrytová z Bludova a Berta Valentová z Hoštejna.

Blahopřejeme! Výhra na vás čeká přímo u vstupu na akci. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava