Oblíbená fotosoutěž slaví kulatiny. Změnily ji jedničky a nuly

OKRES - Odstartoval desátý ročník soutěže Jak vidím Jeseníky. Zájemci mohou své snímky posílat do 1. listopadu. Na nejlepší fotografy čekají zajímavé ceny a také prestiž – vítězné fotografie zamíří na výstavu. Samotná soutěž prošla během uplynulých let velkými změnami.

Nejlepší snímky se dostanou na papír a pak i do galerií. Foto: FB

„Původně jsme například přijímali pouze snímky v tištěné podobě. Od toho jsme později ustoupili a teď většina soutěžících posílá digitální soubory. I díky tomu počet hodnocených snímků prudce narostl,“ uvedl Michal Ulrych ze Správy CHKO Jeseníky.  

Do soutěže se mohou zapojit jak lidé, pro které je focení hlavním zájmem, tak i náhodní fotografové. Nezáleží ani na tom, odkud jsou ani čím fotí.

„Běžně dostáváme snímky od lidí z druhého konce republiky. Jsou to většinou návštěvníci Jeseníků, kteří k nám přijeli na dovolenou,“ dodá Ulrych.

Rekordní počet snímků

Jen vloni hodnotila porota složená ze zhruba deseti lidí přesně 625 fotografií. „V takovém případě pracuje porota celý den. Hodnotí se celkový vzhled fotografie, technická kvalita, případně nějaký zajímavý fotografický nápad. Je to hodně náročné a individuální,“ dodává Ulrych.

Propozice k letošnímu ročníku soutěže najdou zájemci na webových stránkách jeseniky.nature.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava