Děti nechodily do školy, matce hrozí vězení

Z POLICEJNÍ LINKY - Co řešili v uplynulých dnech policisté v našem regionu? Nezodpovědnou matku, opilce za volantem, dopravní nehody a také další podvod přes internet. Muž ze Šumperska naletěl falešným pošťákům.

Za čtvrt roku stovky neomluvených hodin. Matka má problém a děti taky. Ilustrační foto: pixabay

Matka nezvládá výchovu svých dětí

ŠUMPERK – Jednatřicetiletá žena ze Šumperka je podezřelá z ohrožování výchovy svých dětí. Ty totiž neposílá do školy. Během tří měsíců zameškalo jedno z dítek 235 hodin, jeho sourozenec 334 hodin. Jde o neomluvenou absenci. Za výše uvedený trestný čin hrozí ženě až dva roky vězení.  

Opilý řidič odjel v cizím autě 

BLUDOV – Dosti svérázně si počínal šestatřicetiletý muž v Bludově. Na Apríla se občerstvoval v tamní restauraci, a když už měl dost, vyšel ven, otevřel dveře cizího auta a dojel pryč. Nedojel však daleko – brzy havaroval. Policie pak „výtečníkovi“ naměřila 1,63 promile alkoholu. Z nehody vyvázl bez zranění, na autě vznikla škoda za 20 tisíc korun. Při šetření dále vyšlo najevo, že muž nemá řidičák. Teď je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci.  

Cyklista přepadl přes řídítka  

ÚSOV - Patnáctiletý cyklista havaroval v úterý 2. dubna v Úsově. Na kole jel po chodníku, když zboku narazil do auta, které vyjíždělo ze soukromého pozemku. Mladík po nárazu přepadl přes řídítka a lehce se zranil. Na autě vznikla škoda za 20 tisíc korun.  

Muž naletěl falešným pošťákům 

ŠUMPERK – O sedmnáct tisíc korun přišel muž ze Šumperska. Peníze mu sebrali podvodníci, kteří mu do e-mailu podstrčili zprávu o nevyzvednuté poštovní zásilce. A protože muž balíček opravdu očekával, vyplnil do formuláře všechny požadované údaje včetně těch k platební kartě.  

Řidička se špatně rozhlédla

HORNÍ STUDÉNKY – Stačila chvilka nepozornosti, a malér byl na světě. V pátek 29. března nedala pětadvacetiletá řidička v Horních Studénkách přednost projíždějícímu autu. Následky nehody jsou vážně – tři zranění lidé a škoda za 350 tisíc korun.   

VIDEO: Poznáte muže na kamerovém záznamu?

POSTŘELMOV, SUDKOV – Šumperská kriminálka pracuje na vyšetřování loupeže, která se odehrála 18. února mezi Sudkovem a Postřelmovem poblíž vlakového nádraží. V souvislosti s tímto případem žádá veřejnost o spolupráci. Více informací ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava