Z policejní linky - 25. týden: Gorily vydíraly, vyhrožovaly a pak utekly

Psychicky nemocný mladík utekl z ambulance / Pátrání po seniorce nebere konce / Bodyguardi obviněni z vydírání / Řidiči kamiónů švindlovali / Zloděj nakupoval na stavbě / Kleptoman skončil ve vazbě / Deset minut a bylo po všem

Psychicky nemocný mladík utekl z ambulance 

ŠUMPERK – Z psychiatrické ambulance v Šumperku zmizel ve čtvrtek 18. června osmnáctiletý mladík. Ze zařízení odešel přesto, že mu lékaři nařídili hospitalizaci. Navíc vyšlo najevo, že neužívá předepsané léky a může být nebezpečný sobě i okolí. Přivolaná policejní hlídka mládence ještě téhož dne vypátrala a předala do péče zdravotníků.

Pátrání po seniorce nebere konce 

OSKAVA – Ani v průběhu uplynulého týdne se policii nepodařilo vypátrat ženu, se kterou se utrhl břeh rozvodněného potoka v Oskavě. Do pátrání se přitom zapojili také psovodi, potápěči a policejní dron.

Bodyguardi obviněni z vydírání

ŠUMPERK – Z trestného činu vydírání podezřívá policie dva jednadvacetileté „bodyguardy“ ze Šumperska. Mladíci dělali osobní stráž svému kamarádovi, který si přišel vyříkat neshody se svojí přítelkyní, která pobývala u známého. Výměna názorů přerostla v ostrý spor, který dvojice výrostků řešila posvém. „S pistolí a nožem v ruce vyhrožovali páru zabitím. Otci jednoho z poškozených, který se vypravil před dům, aby zjistil, co se děje, pak měli vyhrožovat zastřelením,“ dodala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Když se „gorily“ dozvěděly, že na místo míří policejní hlídka, vzaly nohy na ramena. Daleko ale neutekly a skončily v rukou policie. Teď jim hrozí osm let vězení.

Řidiči kamiónů švindlovali 

MOHELNICE – Dva řidiče náklaďáků, kteří manipulovali se záznamovou kartou tachografu, odhalili policisté v Mohelnici. Muži do přístrojů instalovali karty svých kolegů, aby se tak vyhnuli dodržování povinných přestávek v jízdě.

Zloděj nakupoval na stavbě

VELKÉ LOSINY – Do rekonstruovaného rodinného domu ve Velkých Losinách vnikl v uplynulých dnech zloděj. Z objektu sebral elektrické bourací kladivo a pilu v celkové hodnotě dvacet tisíc korun.

Kleptoman skončil ve vazbě

ŠUMPERK – Až na Jesenicku se podařilo zadržet dvacetiletého recidivistu, který na Šumpersku a Zábřežsku proslul řadou drobných majetkových zločinů. K bezvýznamným krádežím cukrovinek a drogistického zboží nakonec přidal vyloupenou chatu ve Velkých Losinách. Vzhledem k tomu, že kradl v době vyhlášeného nouzové stavu, hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Deset minut a bylo po všem

ZÁBŘEH – Pouhých deset minut stačilo zloději v Zábřeze k tomu, aby z prostoru před obchodním domem ukradl elektrokolo. Pětapadesátiletý muž si ho tam zaparkoval, uzamkl a odešel nakoupit. S plnými nákupními taškami se pak domů trmácel po svých.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava