Řidiči se předjížděli, vybržďovali a naráželi, nakonec se poprali na křižovatce

MIKULOVICE - Tohle není úplně běžné. Trojice řidičů, kteří si nejprve vzájemně komplikovali jízdu mezi Českou Vsí a Mikulovicemi, se rozhodla vyřešit vše fyzickou silou. Policie pak musela vyrazit na křižovatku, kterou šoféři zablokovali svými auty a pustili se do sebe.

Jednání řidičů během nebezpečné jízdy a při následné šarvátce zůstává v šetření policistů. Foto: pčr

K úvodní nehodě došlo v pátek 22. března po poledni v České Vsi, finále případu se pak odehrálo v Mikulovicích nedaleko česko-polských hranic. Šestačtyřicetiletý řidič Škody Superb měl bránit v předjíždění nákladnímu vozu Renault s návěsem, který řídil dvaatřicetiletý muž. Když náklaďák předjížděl, řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a začal mu vjíždět do jeho jízdní dráhy. Přitom došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozidla.

Řidič nákladního automobilu po této nehodě ovšem nezastavil a ujížděl dál směrem ke státní hranici. Cestou se snažil předjet další osobní auto Volkswagen Arteon, jehož 57letý řidič mu opět bránil v předjíždění tím způsobem, že nejprve přidával plyn, přejížděl do protisměru a následně soupravu vybržďoval.

Všechna tři vozidla pak zastavila na světelné křižovatce v Mikulovicích, kde chování řidičů vyústilo ve vzájemnou potyčku, kterou se zabývají policisté z obvodního oddělení Zlaté Hory. Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn a alkohol za volantem vyloučila u řidičů provedená dechová zkouška. Dopravní nehoda i jednání řidičů zůstává nadále v šetření policistů.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava