Šumperský tobogán příští rok skončí. Začíná se rozpadat

ŠUMPERK – Letošek bude poslední sezónou pro devadesátimetrový tobogán na šumperském koupališti Bratrušák. Atrakce je totiž na hranici své technické životnosti, a příští rok ji už město do provozu nepustí.

V době instalace patřil šumperský tobogán k nejdelším v republice. Foto: archiv

„Působením klimatických vlivů dochází v posledních letech k rozevírání kompozitního materiálu plastového koryta na jednotlivé vrstvy. Ty mají velmi ostré hrany a mohou při průjezdu způsobit nepříjemná řezná poranění,“ uvedl ředitel Podniků města Šumperka Miroslav Pospíšil. 

Provozování atrakce je také stále náročnější – revizí musí procházet před každou sezónou a nově i v jejím průběhu. Naopak ocelová konstrukce tobogánu je podle statika v pořádku.  

Bratrušák otevře 1. července

„Jedenadevadesát metrů dlouhý a dvanáct metrů vysoký tobogán, který vyrobila šumperská firma Plast – Produkt, vyrostl na Bratrušovském koupališti v roce 2000. V té době byl jedním z nejdelších v republice,“ dodala Soňa Singerová, mluvčí šumperské radnice.

Letos se koupaliště na Bratrušáku otevře lidem 1. července.  

Milovníci jízdy v tobogánu o oblíbenou atrakci ve městě nepřijdou ani v budoucnu. Druhý - i když kratší - tobogán nabízí druhé městské koupaliště v areálu na Benátkách.

Tobogán na šumperském koupališti se rozpadá. V minulosti v korytě vznikaly velmi ostré hrany, které při průjezdu mohou způsobit nepříjemná řezná poranění. Foto: archiv



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava