Město zakázalo řidičům vjezd do Nových Domků. Motoristy tam posílá navigace

ŠUMPERK – Řidiči, kteří si až dosud zkracovali cestu do Šumperka přes osadu Nové Domky, mají smůlu. Město na komunikaci umístilo značky zákazu vjezdu všech motorových vozidel. Na rušnou dopravu v místě si stěžovali zahrádkáři i turisté.

Na trase mezi Reissovou ulicí a osadou Nové Domky přibyla nová dopravní značka zákazu vjezdu všech motorových vozidel. Foto: Rejdakce

„Trasa mezi Reissovou ulicí a osadou Nové Domky je kombinací místních komunikací, na které byl dosud vjezd povolen, a lesních cest, pro něž platí dle zákona zákaz vjezdu. Tento stav nebyl pro řidiče srozumitelný, proto se město rozhodlo osadit nové dopravní značení - zákazové značky,“ vysvětluje Soňa Singerová, mluvčí šumperské radnice. 

Motoristy do lokality posílala také GPS navigace, která trasu přes Nové Domky vyhodnocuje jako nejkratší. Občas tak po úzké cestě jezdily třeba přetížené náklaďáky.  

Zahrádkáři mají vjezd povolen

„Jde o rekreační zónu, kde se pohybuje množství pěších i cyklistů. Někteří neukáznění řidiči navíc bezohledně vjížděli na louku a ničili zeleň,“ dodal Tomáš Spurný, starosta Šumperka.

Zahrádkářům zůstane vjezd nadále povolen díky doplňkové dopravní značce „Mimo dopravní obsluhy.“ Jde o jedinou výjimku, kterou radnice udělila.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava