Trápení pokračuje. V Mohelnici pořád zatéká a hrozí soud

MOHELNICE – Podzemní parkoviště pod autobusovým nádražím v Mohelnici je noční můrou tamní radnice. Do podzemního prostoru totiž stále zatéká a město se s firmou dohaduje o tom, jak situaci napravit. Radnice je připravena na soud.

Zatékání do podzemního parkovitě pod autobusovým nádražím bude mít možná soudní dohru. Foto: -rej-

„Zhotovitel stavby chce provést bodovou injektáž, aby průsaky zastavil. Jak účinné takové řešení bude, ale není vůbec jasné,“ řekl Reji starosta Mohelnice Pavel Kuba. 

Do parkoviště zatéká po každé větší přeháňce. Město si už nechalo vypracovat dva znalecké posudky, z nichž vyplývá, že příčinou je porušení izolace podzemního parkoviště. Odborníci pak navrhují autobusák uzavřít, vrchní vrstvu betonu odstranit a strop znovu a pořádně zaizolovat.

Starosta: Jsme připraveni jít k soudu

„Takové řešení by si na druhou stranu vyžádalo několikaměsíční odstavení autobusového nádrží z provozu. A pokud by zhotovitel odmítl uhradit náklady v rámci reklamačního řízení, jsme připraveni jít k soudu,“ dodal Kuba.

Podzemní parkoviště dokončilo město v roce 2018 a náklady na jeho stavbu vyšly na více než 50 miliónů korun. Radost z nového dopravního termínálu netrvala dlouho, záhy se totiž začaly objevovat první problémy.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit