Příroda je plná květů. Mnohde nejsou vidět přes odpadky

OKRES – V příkopech odhozené televize, v lesích odložené nefunkční ledničky nebo nepovolené černé skládky. Tak na mnoha místech regionu vypadá letošní jaro. Zvýšený objem odpadu ve volné přírodě může souviset i s epidemií covid-19. Například tradiční osvětová akce Ukliďme Česko proběhla letos kvůli koronaviru jen v omezeném režimu.

Černých skládek vyrostlo letos jako hub po dešti. Foto: -red-

„Pohozené odpadky jsou problém všech obcí v regionu. Nedávno jsme dali podnět ŘSD k odklizení černé skládky u odpočívadla poblíž Rudolic,“ uvedla Iveta Fojtíková, starostka Sobotína. 

Právě okolí cest je letos smetím zaneřáděno nejvíc. Pohozené mikrovlnky, PET láhve nebo ojeté pneumatiky dotváří na některých místech v okrese netypickou podobu jara.

Odměna za dopadení vandala

Špindírové nenechávají stranou ani lesy. Šumperskem stále rezonuje případ černé skládky v bučině nedaleko Lesnice. „Věcí se zabývá police. Nepořádek jsme už odklidili, ale stále doufáme v dopadení viníka. Dosud platí, že nabízíme finanční odměnu za informace, které k jeho usvědčení povedou,“ dodal Jiří Chlebníček, starosta Lesnice.

Neznámý vandal zasypal oblíbené vycházkové místo u vesnice obrovskou hromadou dílů z rozebraných aut. Případ pobouřil nejen obyvatele Lesnice, ale i turisty, kteří místech prochází.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava