Úsov se rozroste, připravuje nové parcely. Stavební pozemky nabídne také Police a Hrabová

ÚSOV – Úsov se zařadí mezi další obce v regionu, které zájemcům nabízí nové stavební pozemky. O ty je obrovský zájem o čemž svědčí hlavně rychlost, s jakou jsou parcely prodávány. A také cena. Ta se za poslední roky vyšplhala na více než tisíc korun za metr čtvereční.

Počet domů i obyvatel Úsova se brzy navýší. Na kraji města totiž vyrostou nové rodinné domy. Foto: -red-

„Nové pozemky připravujeme na okraji města směrem u výjezdu na Klopinu. V blízkosti je škola, cyklostezka a výhled na zámek,“ uvedl Jiří Holouš, starosta Úsova.

Na přípravě pozemků v úsovském podzámčí se už pracuje a zájemci se již na tamní radnici mohou obracet. Podobně atraktivní nabídku chystá také sousední Police, kde mají nové domy vyrůst poblíž Polického rybníka. Další pozemky chystá také obec Hrabová.

O stavební pozemky je velký zájem

„Po stavebních pozemcích je velká poptávka. Obce, které v minulosti půdu unáhleně neprodaly, teď mají dobrý potenciál rozvoje. Tam, kde pozemky nejsou, je situace horší,“ vysvětluje realitní makléř Kamil Bláha.

S nedostatkem stavebních parcel se dlouhodobě potýká Šumperk. Právě omezené možnosti stavby nových domů jsou jedou z příčin rychlého vylidňovaní okresního města. Mladé rodiny se totiž stěhují do okolních obcí.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava