Jan Fiala: "Životnost krytiny nebo fasády umíme prodloužit až o desítky let"

Rozhovor s jednatelem společnosti Střechy Fiala, která se zabývá renovacemi střech i fasád a přidruženě k tomu také pokrývačskou a tesařskou činností.

Dobrý den, pane Fialo, představte nám, čím se zabývá Vaše společnost?

Dobrý den, jsme společnost Střechy Fiala a zabýváme se primárně renovacemi střech a fasád, přidruženě k tomu i pokrývačskou a tesařskou činností. Jedná se o kompletní servis střešní krytiny či fasády pro prodloužení její životnosti až o několik desítek let. Každý jistě někdy viděl obrostlé střechy či fasády plísněmi, lišejníky, řasami či jiným organickým znečištěním. Způsobené je to klimatickými podmínkami a povětrnostními vlivy - v drtivé většině vlhkostí a také je poškození patrné více tam, kde je menší sluneční záření, vetšinou na severní a západní straně.

Proč je potřeba tyto organismy odstraňovat?

Důvody jsou tři, zaprvé je to z hlediska vizuálního, každý přece chceme bydlet v pěkném. Zadruhé jsou to zdravotní rizika, protože ty organismy, které tam žijí, samozřejmě mají nějaký svůj život, který taky ovlivňuje ten náš. A třetí důvod je, že se chceme o ty svoje statky starat, aby vydržely to, na co jsou ty materiály konstruovány.

Jak často bychom měli čistit své střechy a fasády?

Fasády na základě našich zkušeností každých 4 až 6 let a dle rozsahu znečištění potom volíme postup, buď samotné čištění s impregnací pro prodloužení životnosti a zabránění růstu organických nečistot, při vetším rozsahu případně fasádu přetřít a u střech je důležité nedovolit mechům se rozrůst, jelikož potom podrůstají tašky, vytvoří tzv. vodivý most a dostane se vám voda až na krov, který může i nenávratně zničit a poškodit konstrukci střechy.

Jak tedy postupujete při renovaci střrechy?

Tak postup je závislý na typu a rozsahu znečištění daného povrchu. Ale vždy se musí profesionálním strojem při vysokém tlaku odstranit všechny nesoudržné části (mechy, saze, lišejníky a jiné), dále je velice nutné připravit povrch na následný Airless nástřik (penetrace, odmaštění, popřípadě upravit zkorodovaný povrch) a ve finále používáme certifikovanou Airless technologii, kterou navrátíme střeše její funkčnost a hlavně vzhled.

Kdo Vám dodává materiál - barvy, prostředky k čištění a podobně?

Dobrá otázka! Veškeré nátěrové systémy nám dodává náš výhradní dodavatel UNNO BARVY Šumperk, kde víme, že vše je tak, jak má být - podloženo technickými listy a certifikacemi. Tímto bych jim chtěl poděkovat za spolupráci.

Kde Vás lidé mohou kontaktovat v případě zájmu?

Cenové nabídky na základě vaší poptávky dodáme zdarma, stačí se ozvat na telelefonní číslo 737 578 752 nebo na e-mail fiala.jan92@gmail.com, nebo jsme na FB, kde budeme rádi za každé sdílení. 


Před renovací.

Po renovaci.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava