Šumperské sídliště obklíčí další hypermarket. V této lokalitě už čtvrtý

ŠUMPERK – V Šumavské ulici v Šumperku poblíž panelových domů má podle plánů radnice začít stavba nových bytových domů a také dalšího supermarketu Lidl. Některým obyvatelům lokality další obchoďák vadí. Bojí se zvýšeného hluku i dopravního provozu.

Na tomto místě v Šumperku mají vjíždět auta k novému supermarketu Lidl. Zastupitelé města budou hlasovat o změně územního plánu ve čtvrtek 22. dubna. Foto: -red-

"Už teď je tady šílený provoz. Mám dvě malé děti, které tudy několikrát denně chodí přes cestu, například do školy. Na této silnici se v minulosti staly smrtelné nehody. Nedovedu si představit, že kvůli dalšímu obchoďáku tady aut ještě přibude, hlavně zásobovacích kamionů,“ zlobí se nad možnou stavbou supermarketu v Šumavské ulici obyvatel zdejšího paneláku Tomáš Adámek. 

Zhruba pět set metrů od místa zamýšlené výstavby nového Lidlu je v dosahu Kaufland, Albert a Penny Market. Nová prodejna má podle informací Reje vyrůst v těsné blízkosti panelových domů na orné půdě vedle firmy Agritec. 

Zastupitelé rozhodnou ve čtvrtek 

Záměr města si vyžádal narychlo projednanou změnu územního plánu. Zastupitelé ji mají odsouhlasit už tento čtvrtek 22. dubna. Půjde o největší změnu územního plánu za posledních deset let. Podle kritiků je chyba, že rozhodnutí chce vedení města prosadit ve zrychleném řízení bez předchozí diskuze s občany a odbornými orgány. 

„Schválení změny územního plánu je vstřícným krokem města k rozvoji bytové výstavby a občanské vybavenosti v dané lokalitě,“ stojí v materiálech, které radnice zastupitelům rozeslala.

Supermarket Lidl má vyrůst na orné půdě s vysokou bonitou, která se pro svou kvalitu využívala k zemědělskému výzkumu. Foto: -red-



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava