Úklid města odnesly pokutami už desítky řidičů

ŠUMPERK – Téměř čtyřicet řidičů dostalo pokuty za parkování na místech, kde město dočasně zakázalo parkování. Zablokovali totiž průjezd úklidové technice, která bude ulicemi Šumperka projíždět až do 22. dubna. Po vyčištění silnic vjedou zametací stroje na parkoviště.

„Logistika úklidu je poměrně složitá, protože v jeden okamžik je potřeba sedm dnů předem osadit až sto šedesát dopravních značek. Pokud je pak řidiči nerespektují, naruší úklidové technice celý harmonogram,“ vysvětlil Stanislav Šrámek, technik pro správu a údržbu veřejných komunikací z oddělení komunálních služeb místní radnice.  

Vloni na úklid doplatily dvě stovky šoférů 

Od konce března už takto městští strážníci pokutovali na čtyřicet řidičů. Dočasné zákazy stání budou v ulicích města až do 22. dubna, úklid parkovišť bude probíhat do 3. června. Vloni na úklid města doplatily, a to doslova, dvě stovky šoférů. 

„Rozpis úklidu komunikací je zveřejněn na stránkách města. Rozpis je pouze orientační a odvíjí se od počasí, nelze tedy vyloučit možné operativní změny. Lidé by se tak měli řídit daty, vyznačenými na přenosných dopravních značkách,“ dodala Soňa Singerová, mluvčí šumperské radnice.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava