Do regionu míří tisíce dávek nových vakcín. Rozváží je hasiči

OKRES - Balíky s vakcínami proti covid-19 rozváží od středy hasiči v šumperském okrese. Prioritně směřují do ordinací praktických lékařů. Lidé se už nemusí očkovat jen v šumperské nemocnici, ale například u doktorů v Libině, Dubicku, Zábřeze nebo v Postřelmově.

Distribuci vakcín mají na starosti hasiči. Očkovací látky rozvezou do ordinací praktických lékařů. Foto: HZS

„V celém kraji musíme rozvést zhruba devět tisíc dávek. Hasiči přitom najezdí přibližně tisíc kilometrů. Ve středu rozvážíme na Šumpersku a Jesenicku, ve čtvrtek na Olomoucku,“ uvedla Lucie Balážová, mluvčí hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. 

V šumperském okrese se aktuálně očkuje na více než dvaceti místech. Jejich seznam nabízí webové stránky KrajPomaha.cz. Před očkováním se musí zájemci registrovat. Od konce března se mohou hlásit lidé nad sedmdesát let věku nebo ti, kteří trpí chronickým onemocněním.

Hasiči pomáhají i s odebíráním vzorků

„Kromě rozvozu vakcíny pomáháme v boji proti pandemii covid-19 také tím, že máme téměř půl roku v akci plně vytížené dva mobilní odběrové týmy, které zajišťují terénní odběry v kraji. Od října naši příslušníci odebrali téměř sedm tisíc vzorků,“ dodala Balážová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava