První den jarního lockdownu - do terénu vyrazily stovky policistů

OKRES – Více než dvě stě policistů se v pondělí 1. března zapojilo v kraji do kontrol dodržování protiepidemických opatření. Jarní lockdown zavádí zejména omezení volného pohybu osob. Lidé mohou ven jen v nejnutnějších případech, mezi okresy by neměli přejíždět vůbec – pokud necestují za prací.

Účel cesty musí lidé prokázat policistům například čestným prohlášením, kde uvedou, že cestují z neodkladného důvodu. Foto: PČR

„Policisté provádějí kontroly na 170 vytipovaných lokalitách. Jedná se o dálnice a silnice nižších tříd. Všechna stanoviště nejsou obsazena po celý den. Každá hlídka má přidělena dvě až tři místa, na nichž střídavě zajišťuje výkon služby,“ uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Podle informací Šumperského Reje stály policejní hlídky v pondělí dopoledne například na silnici přes Červenohorské sedlo, u Mohelnice, další policisté hlídali pohyb osob mezi Šumperskem a Rýmařovskem na silnici přes Skřítek.

„Policajti zastavili známou, která jela hlídat vnuky. Vše se ale obešlo bez problémů, ukázala jim čestné prohlášení, které si doma sama napsala,“ řekl redakci Libor Toman ze Šumperka.

V dalších dnech se počet kontrol ještě rozšíří. Kromě policistů mají na pohyb lidí dohlížet také celníci, připravena je i spolupráce s armádou.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava