Seniorům v Zábřeze pomáhají s očkováním úředníci. Zájem je velký

ZÁBŘEH – Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše, řekli si úředníci v Zábřeze a začali seniorům pomáhat s registrací na očkování proti covid-19. Staří lidé tak nemusí řešit komplikované webové adresy, SMS kódy a podobně. Místo toho stačí zajít na odbor sociálních věcí.

Jedna z cest, kterou se senioři v Zábřeze dostanou do registračního systému na očkování proti covid-19, vede přes sociální odbor radnice. Foto: red

„Služba je nabízena seniorům, kteří nemají možnost se jinak do registračního systému na očkování proti covid-19 přihlásit,“ uvedla Lucie Mahdalová, mluvčí zábřežské radnice. 

Důchodci si s sebou na úřad musí donést občanku, průkaz pojišťovny a mobil. Pracovnice odboru sociálních věcí je pak registračním procesem krok za krokem provedou.

Zatím jen pro seniory nad osmdesát let

„Zájem o tuto formu pomoci evidujeme opravu velký. Sociální odbor přistoupil k registraci očkování seniorů velmi aktivně,“ dodala Mahdalová.

Do očkování se mohou zatím hlásit senioři nad osmdesát let věku. Postupně, jak budou do Česka přicházet další vakcíny, se systém otevře i mladším věkovým kategoriím.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava