Z ulic mizí vraky aut. Jejich majitele čekají velké problémy

OKRES – Obce a města mají letos nově možnost nechat z veřejných komunikací odtáhnout nepojízdné vraky aut nebo ta, která mají déle než půl roku propadlou technickou kontrolu. Jde o vozidla, jež představují ekologické riziko a blokují parkovací místa ostatním řidičům. Zábřeh už takto nechal odtáhnout jedenáct automobilů.

„Šlo o případy, kdy nebylo možné se s majiteli vozidel domluvit na jiném řešení. Vlastníci odtažených aut jsou pak radnicí vyzváni, aby náklady na odtah uhradili,“ vysvětluje Václav Doubrava, velitel Městské policie Zábřeh. A dodává, že pod pohrůžkou pokuty a odtažení auta většina řidičů zajistí odklizení vraku sama.  

Hodně řidičů netuší, že došlo ke změně zákona 

Podobně k problému přistupuje také Šumperk. „Jdeme cestou nejmenšího odporu – to znamená, že majitele vozu nejprve kontaktujeme a vyzveme k odstranění auta. Dost lidí totiž netuší, že k nějaké změně zákona došlo a neví, že jim odtažení auta a vysoké pokuty hrozí,“ dodává Jaroslav Janderka, ředitel šumperských strážníků.

Majitelé odtažených aut musí počítat s velkými nepříjemnostmi. Kromě nákladů spojených s odstraněním vozidla jim ve většině případů hrozí také pokuta za prošlou STK a nezaplacené povinné ručení.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava