Na horách zmizely některé cesty, varuje Správa CHKO Jeseníky

OKRES – Jestli se chystáte poznávat krásy podzimních Jeseníků, dobře si před túrou promyslete, kudy vyrazit. Některé lesní a turistické cesty jsou na horách po nedávných vydatných deštích značně poškozené a někde pěšiny zmizely úplně. Nebezpečná může být například trasa na Králický Sněžník.

Lesní cesty jsou po nedávných vydatných deštích značně poškozené. Foto: chko

„Lesní cesta na červeně značené trase na úbočí Malého Sněžníku v NPR Králický Sněžník je po nedávných povodních značně poškozena. Bezpečnost je na prvním místě, proto doporučujeme tuto trasu aktuálně nepoužívat,“ uvedla Správa CHKO Jeseníky. 

Ve zmiňovaném úseku došlo k sesuvu svahu, který s sebou vzal i zmíněnou cestu. Kousek jí na místě sice zůstal, svah ale není zajištěný proti dalšímu pohybu a může se znovu sesunout i se zbytkem pěšiny.

Poškozená je i trasa kolem Bílé Opavy

Podobná je situace také na některých místech vodopádů Bílé Opavy. Tam si s sebou velká voda vzala několik lávek, žebříků a dalších zabezpečovacích prvků.

„V důsledku přírodního živlu došlo k poškození a podemletí lávek na žlutě značené turistické trase. Bezpečně průchodná je pouze trasa po modré značce,“ dodala Správa CHKO Jeseníky.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček