Dráhy rozšiřují na Jesenicku náhradní dopravu. Někam ale nedojede ani ona

REGION – Jednu dobrou a jednu špatnou zprávu mají České dráhy pro své cestující na severu Olomouckého kraje. Pozitivní je, že se podařilo rozjet náhradní autobusovou dopravu v úseku od Šumperka do Jeseníku. Koleje tam nedávno poničily katastrofální povodně. Do některých míst ale zatím nepojedou ani vlaky, ani autobusy.

Kvůli poškozeným cestám nemohou dráhy na některých místech Jesenicka zavést ani náhradní autobusovou dopravu. Foto: hzs

„Podařilo se prodloužit provoz náhradní autobusové dopravy za vlaky ČD na trati 292 Šumperk – Krnov, a to v úseku Šumperk – Hanušovice – Jeseník. Do 3. října končily náhradní autobusy v Ramzové, nově je tedy jejich konečnou, respektive výchozí zastávkou Jeseník,“ informovala Vanda Rajnochová, mluvčí Českých drah. 

Kam spoje nedojedou

Bez železničního i autobusového spojení se zatím stále musí obejít města a obce v severní části Jesenicka. Konkrétně jde třeba o Mikulovice či Zlaté Hory. Povodně tam odnesly jak koleje, tak i cesty.

„Kvůli stavu silnic není v některých úsecích možné zavést ani náhradní autobusovou dopravu. Do odvolání se to týká úseků Jeseník – Mikulovice – Jindřichov ve Slezsku, Lipová Lázně – Javorník ve Slezsku a Mikulovice – Zlaté Hory,“ dodala Rajnochová.

Aktuální jízdní řády vlaků, včetně výlukových jízdních řádů náhradní autobusové dopravy, naleznete na webu Českých drah.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček