Balík, nebo Adámek? Favoritem druhého kola není nikdo

OKRES - Už tento pátek 27. září a sobotu 28. září se v části Šumperska a na celém Jesenicku uskuteční druhé kolo senátních voleb. Očekává se napínavý souboj mezi Stanislavem Balíkem a Miroslavem Adámkem, a také velmi malá volební účast. Rozhodnout tedy může každý hlas. Volební lístky doma nehledejte, protože je voliči dostanou až přímo ve volební místnosti.

V pátek a v sobotu se rozhodne, kdo bude hájit zájmy Šumperska a Jesenicka v horní komoře Parlamentu ČR. Foto: Sumpersky.Denik.cz

„Do prvního kola voleb jsme volila společně s volbami do krajského zastupitelstva, ale jestli půjdu i do druhého kola, nevím. Uvidím, jak se mi bude chtít,“ prozradila Reji volička Renáta K. ze Šumperka. 

Právě nízká účast může o vítězi voleb rozhodnout. Miroslav Adámek, starosta ze Šumperka, sice v prvním kole vyhrál o čtyři procenta, ta ale představují jen zhruba 900 hlasů. Jde tedy o malý náskok, který může jeho soupeř, Stanislav Balík, brněnský politolog z Bludova, snadno dotáhnout.

Lístky doma nehledejte

Odlišností druhého kola senátních voleb je, že voliči dostanou lístky až přímo ve volební místnosti. A také časový odstup druhého kola je kratší než třeba ve dvoukolové prezidentské volbě. Tam je mezi oběma koly rozdíl dvou týdnů, zatímco senátory vybírají lidé ve druhém kole pouze s týdenním odstupem od kola prvního. Tedy právě tento pátek a sobotu.




INZERCE
SPEA SPEA


INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček