První dáma dostala v Hanušovicích koloběžku a školáci milióny

HANUŠOVICE – Začátek školního roku se v Hanušovicích nesl hodně zvesela. Školáky tam totiž přivítala první dáma Eva Pavlová, která od města dostala darem koloběžku. A žáci obdrželi od radnice milióny korun – ne v hotovosti, ale formou rozsáhlé modernizace své školy. Na přípravě stavebních prací se pak děti samy podílely.

Eva Pavlová v dětství chodila do školy v Hanušovicích. Foto: rej

„Chtěla bych hlavně prvňáčkům popřát, aby se jim ve škole líbilo a aby se jim splnila všechna přání, která mají,“ uvedla během návštěvy hanušovické základky Eva Pavlová, které na první stupeň chodila v dětství do sousedního Jindřichova a na druhý právě do pivovarského města.  

První dáma dostala od města darem koloběžku. Jak s ní naloží, je podle radnice zcela na ní – může ji využít k vlastní přepravě nebo třeba jako dar dětem.

„Přáli jsme si dát paní prezidentové něco originálního. Koloběžka nám připadla jako fajn věc a věříme, že si jí paní Pavlová, nebo kdokoli jiný, naplno užije,“ vysvětlil netradiční dar Marek Kostka, starosta Hanušovic, kde se koloběžky vyrábějí.

Investice za milióny korun

Hanušovická škola o prázdninách nespala, naopak. Místo školního zvonku se ale chodbami rozléhal zvuk sbíječek, aku vrtaček a míchaček. Investice v rozsahu cca 10 miliónů korun zahrnují nové kabinety, třídy a další školní prostory.

„Chtěli jsme, aby si školáci zároveň uvědomili, že za každým zlepšením jejich školy nejsou jen peníze, ale také práce. Takže zedníkům pomáhaly děti třeba tím, že před započetím stavby vyklízely jednotlivé třídy,“ dodal František Felner, ředitel základní školy v Hanušovicích.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček