Městští strážníci hlásí razantní nárůst vybraných pokut

OKRES – Strážníci ve městech a obcích na Šumpersku hlásí od začátku letošního roku rekordní sumy na vybraných pokutách. Můžou za to jednak sami řidiči, ale také fakt, že ze zákona prudce narostly minimální sazby udělovaných sankcí. Za jízdu na červenou je to nově čtyři a půl tisíce korun. Šumperští strážníci se navíc na hříšníky za volantem začali více specializovat.

Od začátku roku stouply pokuty za spáchané přestupky o tisíce korun. Hřešící řidiči teď často platí jako mourovatí. foto: jak

„Očekávala jsem, že po zvýšení sazeb za pokuty se řidiči více umravní, ale to se bohužel nestalo,“ hodnotí situaci Ivana Vlachovská, velitelka městské policie v Hanušovicích. 

Tam, stejně jako na ostatních místech, platí řidiči hlavně za rychlou jízdu, špatné parkování nebo další dopravní přestupky.

Šumperští strážníci se rozdělili

„Nárůst vybraných pokut je v řádech desítek procent. V našem případě je to i tím, že jsme hlídky rozdělili tak, že část se věnuje veřejnému pořádku, a část se specializuje právě na přestupky v dopravě, protože ty jsou nejrizikovější a často velmi nebezpečné. Překvapilo mě třeba, kolik lidí jezdí na červenou,“ uvedl Martin Pelnář, ředitel Městské policie Šumperk.

Podle Pelnáře se strážníci snaží řešit přestupky domluvou, pokud jde o lidi, kteří se za hranu zákona dostali poprvé. V případě recidivistů, tedy těch, kteří normy porušují opakovaně, přichází ke slovu pokuty. Například za auto odstavené na místě pro ZTP je to nově až dva a půl tisíce korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest