Senátoři jednali na Šumpersku. Žádný výjezd papalášů, tvrdí Adámek

OKRES - Členové komise Senátu pro rozvoj venkova dorazili poslední červnovou středu na Šumpersko, kde uspořádali společně s místními starosty výjezdní zasedání. Na stole byla palčivá témata, jako je problém se stavebním úřadem, aktivní záplavové zóny nebo zanedbaná dopravní infrastruktura. Pořadatel setkání senátor Miroslav Adámek vyzval účastníky k řešení dostupnosti kvalitního internetu.

Senátoři jednali také se zástupci Svazku obcí údolí Desné, kde starostové úspěšně staví protipovodňová opatření. Foto: rejdakce

"Nebyl to žádný výlet papalášů, ale velmi důležité jednání senátorů u nás na Šumpersku. Společně se starosty jsme jim mohli ukázat, jak moc je u nás krásně a že si větší podporu Prahy rozhodně zasloužíme," uvedl Miroslav Adámek.  "Na mnoha místech Jesenicka a Šumperska se povedlo dostupnost kvalitního internetu zlepšit, a to zejména díky našim tlakům na ministerstvo průmyslu a Český telekomunikační úřad. Za největší úspěch považuji, že se podařilo přivést největší možnou rychlost internetového připojení na Jesenicko. To pomohlo nejen obyvatelům, ale i tamní střední škole, nemocnici nebo firmě vyvíjející aplikaci určenou pro péči o seniory na dálku. Jenže pořád je u nás dost míst, kde je to s internetem špatné a lidem to komplikuje život," dodal senátor za Šumpersko a Jesenicko.  

Hanušovice jako dobrý příklad

"S komisí pro rozvoj venkova se zabýváme také kvalitou signálu mobilních operátorů. Přítomné starosty jsem požádal, aby mě kontaktovali v případě, že je u nich signál špatný. Naše komise pak předá žádost na Český telekomunikační úřad, který zajistí měření kvality signálu a případně vydá výzvu operátorům k nápravě," vysvětlil Adámek.

Po jednání v Šumperku se senátoři přesunuli do obcí údolí Desné a následně do Hanušovic, kde se bavili o projektu postupného začleňování sociálně vyloučených, který se ve městě úspěšně daří realizovat.





INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava