Výtvarníka, který maluje ústy, vynesli na Háj hasiči

ŠUMPERK – Sbírku unikátních obrazů si mohou lidé prohlédnout na šumperské rozhledně Háj. Vernisáže se zúčastnil také autor maleb Jakub Hříbek. Kvůli jeho zdravotnímu hendikepu jej na kopec vynesli hasiči. A s radostí.

Obrázky, které Jakub Hříbek maluje ústy, si můžete prohlédnout na rozhledně Háj u Šumperka. Nahoru ho vynesli hasiči. Foto: red

„Jakub využívá kvůli svému hendikepu speciální vozík, který nelze přepravovat jen tak čímkoli. Upravili jsme proto jeden z našich automobilů, naložili jsme jej a bezpečně uvnitř zajistili. Poté jsme ho vyvezli až k rozhledně. Pokračovat už jsme museli ručně a Jakuba jsme na rozhlednu vynesli. Podle slov přátel a opatrovníků si zahájení výstavy užil,“ uvedla Lucie Palácová, mluvčí hasičů. 

Vzpomínky zůstanou napořád

Jakub Hříbek se narodil s nevyvinutými končetinami, později se u něj projevil umělecký talent a dnes patří mezi nejlepší malíře, kteří svá díla vytváří ústy. Dokonce obdržel i stipendium pro hendikepované umělce, které mu umožňuje jeho nadání dál rozvíjet.

„Moc děkuji za skvělou pomoc při dopravě Jakuba Hříbka na Háj. Pro Jakuba, který je odkázán ve všem na pomoc ostatních, a přitom neztrácí svůj optimismus, byla cesta na rozhlednu nezapomenutelným zážitkem. Svěřil se nám, že mu to v hlavě zůstane už napořád,“ dodala za organizátory akce Zdeňka Daňková.




INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava