Hasiči v Zábřehu mají novou cisternu

ZÁBŘEH – Novou cisternu za téměř devět miliónů korun mají od nynějška hasiči v Zábřehu. Auto bude využívat jednotka k likvidaci požárů i při takzvaných technických zásazích. Původní vůz už potřebám jednotky nevyhovoval.

Hasiči v Zábřehu slavnostně přivítali novou "kolegyni", která jim bude pomáhat při záchranných akcích. Foto: rejdakce

„Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Zábřeha je nepostradatelnou oporou profesionálních hasičů a musí být vybavena technikou splňující náročné požadavky. Dobrovolným hasičům i jejich rodinám patří velké poděkování,“ řekl při předávání vozidla zábřežský starosta František John. 

Při slavnostním odhalení cisterny prezentovali hasiči i letitou požární stříkačku, kterou si půjčili od kolegů ze sousedního Václavova. Historický kousek pochází z roku 1895.

Drahá technika

Se zastaralou technikou se potýká velká část jednotek sborů dobrovolných hasičů na celém Šumpersku. Nové cisterny jsou natolik nákladné, že si je většinou nemohou dovolit, a tak často do vozového parku přebírají alespoň techniku, kterou vyřazují profesionální hasiči. V případě Zábřeha přispěl na pořízení nového auta Olomoucký kraj a Ministerstvo vnitra.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava