Město vyslyšelo hlas obyvatel a postavilo provizorní lávku. Nová je také dlažba u Josefa

ŠUMPERK - Šumperská radnice vyhověla stížnostem chodců na obtíže s pohybem po Šumavské ulici, kde byl uzavřel kvůli havarijnímu stavu mostek pro pěší. Další krok ke zlepšení estetiky historického centra udělalo město na Hlavní třídě, kde opravilo dlažbu v okolí sochy Josefa II., informovala redakce serveru Zprávy z Moravy.

Město dokončilo opravu dlažby kolem sochy Josefa II. na Hlavní třídě. Foto: Rejdakce

Neutěšenou situaci na Šumavské ulici řeší vedení města poté, co obyvatelům sídlištní lokality byla roky slibována rekonstrukce celé komunikace. Ta slouží jako významná dopravní tepna a roky zůstává z velké části ve špatném stavu. Před nedávnem se navíc musel uzavřít kvůli havarijnímu stavu mostek, přes který procházeli pěší.

"Když jsme za místními obyvateli vyrazili s Mobilní radnicí, dozvěděli jsme se, jak je zde pohyb pro chodce komplikovaný. Vybudovali jsme proto provizorní lávku, po které mohou lidé bezpečně projít," uvedl starosta města Miroslav Adámek.

Podle vyjádření starosty nyní probíhá zpracování projektové dokumentace na opravu původního mostku. Hotovo bude už příští rok.

Stabilitě pomůže vápenec z bohdíkovského lomu

Radnice v těchto dnech dokončila také opravu dlažby na Hlavní třídě kolem sochy Josefa II., také na její stav si občané radním často stěžovali.  "Oprava dlažby v centru byla dokončena o dva týdny dříve, než bylo původně plánováno. Tento projekt zahrnoval výměnu poškozených žulových dlažebních desek, přičemž byly spotřebovány tři palety nových desek. Dále byla pro zvýšení stability dlažby použita pásovina z nerezové oceli a jako spárovací hmota posloužila vápencová prosívka z bohdíkovského lomu, která ve spárách částečně zatvrdne," popsal starosta Adámek.

Provizorní lávka pro pěší na Šumavské ulici v Šumperku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava