VIDEO: Hasiči naháněli jalovice. Krávy nechtěly zpátky do výběhu

SUDKOV – Neobvyklý výcvik absolvovali hasiči v Sudkově. Na tamním statku si zkoušeli evakuaci zvířat a pak i jejich odchyt a zpětné ustájení. Kravám se na svobodě moc líbilo a zpátky do výběhu se vracely jen neochotně. Podívejte se na video.

Hasiči museli v průběhu výcviku odchytit 30 krav. Získané zkušenosti se jim mohou hodit v případě, že bude potřeba evakuovat kravín před požárem nebo velkou vodou. Foto: hzs

PODÍVEJTE SE NA VIDEO

„Hasiči si vyzkoušeli nejen manipulaci s hospodářskými zvířaty, ale také od ošetřovatelů a zootechniků získali informace o způsobu jejich ustájení, vyvádění, chování a podobně. Teorii pak museli využít v praxi, když měli v druhé části výcviku odchytit asi třicet kusů jalovic a zahnat je zpět do jejich boxů,“ vysvětlila Lucie Balážová, mluvčí krajských hasičů.

Požáry hospodářských stavení a bohužel i následný úhyn ustájených zvířat nejsou ničím výjimečným. Proto se teď hasiči rozhodli techniku jejich záchrany procvičovat.

„K odchytu hospodářských zvířat navíc nedochází jen v případě požáru, ale třeba i přívalových dešťů, povodní nebo jiných nebezpečných situací,“ dodala Balážová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava