Zájem o dotace na zateplení je u seniorů rekordní

OKRES – Nová zelená úsporám Light – dotační program na zateplení pro seniory a nízkopříjmové domácnosti, je na Šumpersku hitem. Místní akční skupina (MAS) Šumperský venkov, která pomáhá s jeho realizací, hlásí rekordní zájem.

Nejvíce si lidé z dotací platí výměnu oken a dveří, následuje instalace fotovoltaiky. Foto: red

„Zájem je obrovský, nejčastěji žadatelé vyměňují okna a dveře. V obcích na Šumpersku alespoň jedno z těchto dvou opatření do žádosti zahrnuje kolem sedmdesáti procent žadatelů,“ uvedla Iva Václavová, manažerka MAS Šumperský venkov.

Od letošního ledna konzultovali pracovníci MAS více než 370 projektů, který se týkají právě dotací z programu Zelená úsporám Light, přičemž více než polovina žadatelů ve spolupráci s MASkou žádosti o dotaci podala a peníze už na svůj účet obdržela.

Klíčová úloha místní akční skupiny

Úloha místních akčních skupin může být pro získání dotací klíčová. Jejich pracovníci totiž dokážou lidem a firmám poradit nejen s výběrem vhodného dotačního programu, ale pomohou i s podáním samotné žádosti o podporu.

„Nejpotřebnější je práce MASek v menších obcích, což potvrzuje i velmi pozitivní zpětná vazba od starostů,“ uvedl Radim Sršeň, předseda MAS Šumperský venkov a náměstek ministra pro místní rozvoj.




INZERCE
HoraLove Tour_O5 a Radeček HoraLove Tour_O5 a Radeček

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava