Chlupáči se utkají o titul Šumperský hafan. Letošní novinkou bude Hafanova kniha rekordů

ŠUMPERK - Už patnáct let soutěží čtyřnozí mazlíčci v Šumperku o titul Hafan roku. Oblíbená akce, ve které mají šanci na úspěch psí šlechticové stejně jako "voříšci", se letos uskuteční v neděli 17. září od 13 hodin na Pavlínině dvoře. Prezentace soutěžících psů bude probíhat už o hodinu dříve.

Šumperský hafan se těší velké oblibě jak u diváků, tak i u chovatelů psů. Foto: -vm-

"Šumperský hafan je akce pro všechny pejsky a jejich pánečky, kde se nehledí na průkaz původu ani na krásu podle standardů. Jde o přátelské soutěžení, kterého se mohou zúčastnit všichni pejskové každé rasy, velikosti i věku," uvedla Marie Gronychová, ředitelka Vlastivědného muzea v Šumperku, které akci pořádá společně se spolkem Adopce psů bez hranic.

Hlavní soutěž o titul Šumperský hafan 2023 zůstane podle pořadatelů stejná jako minulé roky. V jednotlivých kolech se utkají štěňátka o titul Hafan štěně, dospělí pejsci určité rasy bez PP i s PP budou soutěžit o titul Hafan dospělý pes a poslední kolo bude patřit voříškům neurčitelné rasy. Chybět nebude ani juniorhandling, kdy se v roli handlera představí dítě do 10 let, a oblíbená soutěž v kostýmech. 

Hledá se pes s nejdelším ocáskem

" Letošní novinkou je Hafanova kniha rekordů, kdy po celé odpoledne budeme hledat psí rekordmany. Zajímat nás bude například nejvyšší a nejmenší pejsek, pejsek s nejkratšíma nohama, s nejdelším ocáskem nebo nejdelšíma ušima, nejstarší psík (podle očkovacího průkazu) anebo nejmladší handler. Výsledky tohoto prvního ročníku porovnáme s rekordy uvedenými v Guinnessově knize rekordů. Další rekordy budou výkonnostní, a to nejvyšší a nejdelší skok," doplnila Marie Gronychová.  

Návštěvníci, kteří se přijdou na akci jen podívat, si mohou prohlédnout ukázky noseworku, obedience, dog dancingu a dalších psích sportů, představí se také místní útulky a spolky. 

Na všechny soutěžící pejsky čekají krásné ceny a dárečky, v areálu bude připravena spousta stánků se zajímavými produkty jak pro pejsky, tak pro jejich pánečky. Občerstvení bude zajištěno.

Patronkou soutěže je tradičně paní Karla Mornstein Zierotin. V porotě v čele s tradičním předsedou Svatoplukem Tomkem usedne řada známých osobností. 

Vstupné na soutěžní program je 50 korun, děti do 3 let platit nemusí.

Více informací ZDE






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava